Cliquez ici pour la variante francophone de cette recette.
Onderstaand recept heb ik al eerder gepubliceerd, maar dat blog gebruik ik niet meer, dus hieronder nog een keer.
Omdat het er weer voor is (en ik het dus straks lekker ga maken 🙂 ).
Update 2019-01-23:
Klik hier om van dit recept een vegetarische, of zelfs veganistische, variant te maken.
Update 2024-04-26:
Klik hier voor een pizza-variant van dit recept.
Nodig:
- olijfolie
- 1 kilo kipfilet
- 1 pakje katenspek of buikspek
- (zee)zout
- (zwarte) peper
- knoflook
- kipbouillonblokjes
- 1 flesje kookroom
- 2 potjes pesto
- 1 pak penne regate
Snijd de kipfilet en de spek klein.
Bak de kipfilet in een wok of (grote) hapjespan bijna gaar in olie, knoflook, zout en peper.
Voeg de spek toe en bak nog even door op een laag vuur.
Maak ondertussen een beetje bouillon van 1 Ă 2 kopjes water en 2 bouillonblokjes.
Als de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg je de room toe.
Roer, als de bouillon weer warm is, de pesto erdoor.
Schep de saus door de kip en laat het geheel nog even lekker pruttelen.
Kook ondertussen de pasta al dente (bijtgaar), en schep deze dan door de kip-pesto saus.
Serveer hierbij een frisse salade van bijvoorbeeld komkommer, ui, paprika en tomaat, met eventueel wat pijnboompitten of sesamzaad, en wat blokjes saladekaas; niet moeilijk doen met dressings: gewoon een beetje extra vierge olijfolie en een beetje (appel- of wijn-)azijn.
En hierbij dan uiteraard een niet al te ‘moeilijke’ rode wijn.
Smakelijk!
1 comment on “Pasta met kip-pesto saus”