Pasta met kip-pesto saus

Onderstaand recept heb ik al eerder gepubliceerd, maar dat blog gebruik ik niet meer, dus hieronder nog een keer.
Omdat het er weer voor is (en ik het dus straks lekker ga maken 🙂 ).

Nodig:

  • olijfolie
  • 1 kilo kipfilet
  • 1 pakje katenspek of buikspek
  • (zee)zout
  • (zwarte) peper
  • knoflook
  • kipbouillonblokjes
  • 1 flesje kookroom
  • 2 potjes pesto
  • 1 pak penne regate

Snijd de kipfilet en de spek klein.
Bak de kipfilet in een wok of (grote) hapjespan bijna gaar in olie, knoflook, zout en peper.
Voeg de spek toe en bak nog even door op een laag vuur.
Maak ondertussen een beetje bouillon van 1 à 2 kopjes water en 2 bouillonblokjes.
Als de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg je de room toe.
Roer, als de bouillon weer warm is, de pesto erdoor.
Schep de saus door de kip en laat het geheel nog even lekker pruttelen.
Kook ondertussen de pasta al dente (bijtgaar), en schep deze dan door de kip-pesto saus.

Serveer hierbij een frisse salade van bijvoorbeeld komkommer, ui, paprika en tomaat, met eventueel wat pijnboompitten of sesamzaad, en wat blokjes saladekaas; niet moeilijk doen met dressings: gewoon een beetje extra vierge olijfolie en een beetje (appel- of wijn-)azijn.

En hierbij dan uiteraard een niet al te ‘moeilijke’ rode wijn.

Smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Aan de kook met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Pasta met kip-pesto saus

  1. Rob schreef:

    Tip:
    Als je dit wilt maken voor iemand die geen varkensvlees wil, kun je de spek vervangen door rundercervelaat; da’s niet helemaal hetzelfde, maar wel acceptabel.

Reacties zijn gesloten.