Een erg geslaagd experiment, mag ik wel zeggen…
Als ik een kook-autoriteit was, gaf ik mezelf hiervoor een medaille.
Nodig:
- 2 pangasius-filets (vis; in de vriezer bij de supermarkt)
- een pakje katenspek (plakjes)
- pijnboompitten
- kappertjes
- grove mosterd
- flesje kookroom
- 1 à 2 glazen droge witte wijn
- basilicum
- bieslook
- tijm
- Fairtrade Zeezout Mix Groene Kruiden
- een half pak fusilli
Verwarm wat (walnoot)olie in een steelpan of mini-wok, en bak hierin de in stukjes gesneden plakjes spek. Voeg hieraan een handje pijnboompitten, een flinke theelepel mosterd en wat kappertjes toe. Doe, als dit een tijdje geprutteld heeft, de wijn en de room erbij. Draai het vuur laag als het warm is, en vergeet niet af en toe te roeren.
Dit is een mooi moment om de pasta op het vuur te zetten; in mijn geval was dat fusilli, maar andere pasta is ook vast lekker.
Verwarm, als de pasta op staat, wat (walnoot)olie met wat zeezout mix in een wok en bak hierin de in stukjes gesneden vis. Als de vis gaar is, kan de saus hierbij. Als de pasta gaar en afgegoten is, mag die er ook bij. Strooi er dan wat basilicum, bieslook en tijm overheen, roer het spul goed door elkaar, en laat het nog een paar minuutjes pruttelen.
Om te drinken zou ik hierbij Viña Esmeralda aanraden.
Tip:
Sommige supermarkten verkopen kleine flesjes wijn (0,25 liter) voor bijna niks. Dit is precies genoeg om 2 dagen lekker mee te koken. Zie ook het recept van gisteren.
Smakelijk!
1 comment on “Panga-pasta”