Salsa

Lekker als dip voor chips of nacho’s. Of bij aardappels in serrano ham.

Nodig:

  • een blikje tomatenblokjes
  • een paprika, in stukjes, zaadlijsten verwijderd
  • citroenrasp (potje bij de supermarkt bij de taartspullen)
  • knoflook, in stukjes
  • een bos- of lenteui of een paar sjalotjes, schoongemaakt en in stukjes
  • gedroogde chilipeper
  • zout
  • peper

Verwarm in een koekenpan/hapjespan/wok wat olijfolie, en fruit hierin zachtjes de knoflook, ui en paprika tot de paprika zacht is maar niet bruin. Verkruimel dan de chilipeper erbij, voeg de tomaat toe, een theelepel citroenrasp, en wat peper en zout. Laat dit zachtjes pruttelen tot de tomaat kapot gekookt is. Regelmatig roeren.
Doe tot slot de saus door een pureezeef om een mooie gladde saus te krijgen.

Tip:
Ik had al geen pureezeef meer gezien sinds ik een klein jongetje was, maar de Blokker verkoopt ze voor een paar euro. (Hint: de zeef moet met de bolle kant naar boven.)

Smakelijk!

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Salsa