Chocoladesaus

Lekker voor dame blanche (vanille-ijs met chocoladesaus), profiterole (roomsoesjes met chocoladesaus) of chocoladefondue (alles met chocoladesaus).

Nodig:

  • 3 repen pure chocola
  • een bekertje slagroom
  • honingrum

Breek de chocola in stukjes en smelt die op een laag vuur in een pan met anti-aanbaklaag. Giet de slagroom erbij. Laat het geheel warm worden. Giet er een scheut honingrum bij.

Tip:
In plaats van honingrum kun je ook een scheut cognac en een zakje vanillesuiker of een beetje poedersuiker gebruiken.

Tip:
Als het lukt om wat over te houden, kun je dat prima invriezen.

Zie voor een andere variant mijn recept Poire Laide-Hélène.

Smakelijk!

2 comments on “Chocoladesaus”

  1. Pingback: Poire Laide-Hélène – OhReally.nl

  2. Pingback: Caramelcake, honingrum en ijs – OhReally.nl

Comments are closed.