Kliekjes-pasta

Nou ja, het waren niet echt kliekjes, maar daar leek het wel een beetje op.
Ik had vandaag geen zin om boodschappen te doen, dus ik heb wat dingen bij elkaar gescharreld uit koelkast, kast en diepvries.

Nodig:

  • 250 gram sperzieboontjes
  • 2 speklapjes, in stukjes
  • een flinke eetlepel grove, milde mosterd
  • een theelepel knoflookpasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • Fairtrade Zeezout Mix Groene Kruiden
  • een flesje kookroom
  • fusilli (of andere pasta)

Doe een beetje olie in een wok, en bak daarin de stukjes speklap. Voeg, als het vlees is dichtgeschroeid, naar smaak Zeezout Mix toe. Bak dit even, en roer er dan een lepel mosterd door. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is. Doe, als het vlees bijna gaar is, de ui en de knoflook erbij.

Kook ondertussen de boontjes gaar maar stevig, en de pasta al dente.

Schep, als de boontjes en het vlees gaar zijn, de boontjes bij het vlees, en roerbak dit kort. Giet dan het flesje room erbij (nou ja… wel de room, maar niet het flesje), en laat het geheel 5-10 minuten pruttelen. Schep de pasta erbij, en laat alles nog een paar minuten doorwarmen.

Smakelijk!