Lekker fris, en weer eens wat anders dan die eeuwige stamppot.
Nodig:
- een pakje zuurkool (in mijn geval kruidenzuurkool)
- een dikke plak (been)ham, in stukjes
- zongedroogde tomaten (potje supermarkt), in stukjes
- saladekaas
- krenten
- pijnboompitten
- vloeibare honing
- extra vierge olijfolie
Doe de zuurkool in een vergiet, trek het met 2 vorken uit elkaar, spoel het af onder de kraan, en laat het goed uitlekken terwijl je de rest van de maaltijd klaarmaakt.
Schep, als de rest van de maaltijd bijna klaar is, de ham, tomaat, kaas, krenten en pijnboompitten door de zuurkool. Meng de olie en de honing (verwarm de honing kort), en giet deze dressing over de salade.
Tip:
Ik had er ook nog stukjes ananas doorheen willen doen, maar die vergat ik mee te nemen van de supermarkt.
Tip:
Ik heb kruidenzuurkool gebruikt. Als je andere zuurkool gebruikt is het, denk ik, wel lekker om de dressing nog wat op te peppen met, bijvoorbeeld, peper en paprikapoeder.
Smakelijk!