Lekker als bijgerecht, of met stokbrood als snack of voorgerecht.
Nodig (vermenigvuldig naar behoefte):
- een bakje Griekse yoghurt (150 gram)
- een kwart komkommer
- 1 à 2 theelepels knoflookpasta (of 2 à 3 teentjes, schoongemaakt en geperst of geraspt)
- een theelepel (zee)zout
- een halve theelepel peper
- een halve theelepel paprikapoeder
- een halve theelepel gemalen komijn (djintan)
- extra vierge olijfolie
De komkommer: wassen, in de lengte doorsnijden, zaadlijsten eruit schrapen met een theelepel, raspen, in een vergiet doen, en wat zout erover. Het zout trekt het water uit de komkommer, maar komt ook de smaak ten goede.
Meng in een schaaltje yoghurt, knoflook, peper, paprikapoeder, komijn en een klein scheutje olie. Spoel tot slot het zout van de komkommer, en schep deze er ook door.
Zet in de koelkast tot het goed koud is.
Tip:
Je kunt ‘m nog wat frisser maken door er wat (verse) munt of dille doorheen te roeren.
Smakelijk!