Tzatziki

Lekker als bijgerecht, of met stokbrood als snack of voorgerecht.

Nodig (vermenigvuldig naar behoefte):

  • een bakje Griekse yoghurt (150 gram)
  • een kwart komkommer
  • 1 à 2 theelepels knoflookpasta (of 2 à 3 teentjes, schoongemaakt en geperst of geraspt)
  • een theelepel (zee)zout
  • een halve theelepel peper
  • een halve theelepel paprikapoeder
  • een halve theelepel gemalen komijn (djintan)
  • extra vierge olijfolie

De komkommer: wassen, in de lengte doorsnijden, zaadlijsten eruit schrapen met een theelepel, raspen, in een vergiet doen, en wat zout erover. Het zout trekt het water uit de komkommer, maar komt ook de smaak ten goede.

Meng in een schaaltje yoghurt, knoflook, peper, paprikapoeder, komijn en een klein scheutje olie. Spoel tot slot het zout van de komkommer, en schep deze er ook door.

Zet in de koelkast tot het goed koud is.

Tip:
Je kunt ‘m nog wat frisser maken door er wat (verse) munt of dille doorheen te roeren.

Smakelijk!

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Tzatziki