Risotto

Panga-filet met mosterdsaus, peultjes-worteltjes-mix (na het koken een beetje verse peterselie erbij). En daarbij dan risotto.

Nodig (voor 1 persoon, ongeveer):

  • 100-125 gram arborio- of andere risottorijst
  • halve ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 cc droge witte wijn
  • groentebouillonblokje
  • parmezaanse kaas

Maak de ui schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en pers.

Maak bouillon van het bouillonblokje en ongeveer 125 cc water. Giet, als het blokje is opgelost, de wijn bij de bouillon. Houd dit op laag vuur warm.

Fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst toe, en bak die al roerend een paar minuten zachtjes mee, totdat ook deze glazig wordt.

Schep wat bouillon bij de rijst, en blijf roeren totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon in de rijst zit.

Draai het vuur uit, en laat de rijst een minuutje rusten. Schep er dan wat geraspte parmezaan door, en serveer het.

Smakelijk!

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Risotto