Met zelfgemaakte pesto…
Nodig:
- varkenslapjes
- basilicum
- pijnboompitten
- parmezaanse kaas (geraspt)
- extra vierge olijfolie
- prosciutto crudo (italiaanse rauwe ham)
Stamp (vijzel) of hak (keukenmachine) een handje pijnboompitten, een paar gesnipperde basilicumblaadjes, wat parmezaanse kaas en een klein scheutje olie door elkaar.
Nu heb je pesto. Simpel, hè? 🙂
Leg de varkenslapjes op een velletje (plastic) keukenfolie, en leg daar overheen ook een velletje folie. Rol het vlees nu voorzichtig plat met een deegroller; het hoeft niet zo dun als beleg, maar gewoon zo dat je ze straks makkelijk kunt dubbelvouwen.
Haal de lapjes vlees uit de folie, smeer 1 kant in met een laagje pesto, en vouw ze dicht. Wikkel hier omheen een plakje ham. Zet de ham eventueel vast met een prikker (geen tandenstokers gebruiken, want daar zit vaak een smaakje aan).
Bak de stukjes vlees in een minuut of 4 à 5 aan beide kanten bruin en gaar.
Smakelijk!
Update: lees ook even mijn pesto-correctie van 10-08-2012.