Ik had nog een half flesje room over van gisteren.
Dus, tja… 😉
Nodig:
- varkenshaas
- zout
- (4-seizoenen) peper
- (4-seizoenen) peperkorrels
- boter
- bouillonblokje (bospaddestoel; tot nu toe alleen gezien bij AH)
- kookroom
- rode wijn
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Maak bouillon van 1 blokje en ± 250cc water.
Kneus een handje peperkorrels met een vijzel; improviseer met een diep bord en de achterkant van een lepel als je geen vijzel hebt.
Bak het vlees in wat boter op hoog vuur aan alle kanten bruin, haal het uit de pan, en zet het apart. Doe nu de room (ik had nog een half flesje, maar een heel flesje had ook gemogen), de bouillon, een klontje boter, de peperkorrels en 1-2 glazen wijn in de pan, en roer goed. Breng eventueel op smaak met meer peper. Laat even pruttelen, en leg het vlees weer in de pan. Laat dit nog 10-15 minuten pruttelen op halfhoog vuur, zodat de saus indikt terwijl het vlees gaar wordt; saus af en toe roeren, en vlees af en toe keren.
Als de saus niet voldoende indikt, haal je het vlees uit de pan, en bind je de saus met wat bloem of maizena.
Smakelijk!