Warme chocolademelk

Een beker melk met een paar scheppen Nesquik een minuutje in de magnetron, dacht je?
Ik denk het niet. Dit is een recept voor lekkere warme chocolademelk.

Voor wie even genoeg heeft van vin chaud en Jägertee.

Nodig:

  • melk
  • instant chocolademelk (Nesquik, Benco, …)
  • een reep donkere chocola; minstens 65% cacao
  • cayennepeper
  • cognac

Probeer een instant chocolademelk te vinden die meer naar chocola smaakt dan naar suiker (dat valt niet mee, want dat spul wordt gemaakt voor kinderen, en kinderen willen suiker).

Meet een niet helemaal volle beker melk af, doe dat in een steelpannetje, en zet het op half vuur.
Schep dan de instant chocolademelk in de beker; voor de beker die ik gebruik, heb ik 3-4 volle theelepels nodig.
Brokkel wat van de reep chocola in het pannetje met melk. Voor mijn beker gebruik ik 3 blokjes. Je kunt er natuurlijk gewoon de hele reep in mikken, maar dan lost niet alles op, maar slaat het neer op de bodem van je pannetje; experimenteer om de lekkerste chocolademelk te krijgen, en zo min mogelijk chocola weg te gooien.
Giet de melk, als die warm is en de chocola gesmolten, in de beker, en roer tot het poeder is opgelost.
Roer er dan een kwart tot een halve theelepel cayennepeper en een scheut cognac doorheen. Gebruik niet teveel cognac: balans is belangrijk, en als het je alleen om de cognac gaat, had je beter al dat werk achterwege kunnen laten, en gewoon een glas cognac nemen.

Tip:
Deze chocolademelk is erg lekker als je vanuit de kou thuis komt; het is een warmte-bommetje. Als je een beker maakt voor het slapen gaan, is het misschien lekkerder om de peper achterwege te laten.

En alsjeblieft: geen slagroom!
Het is echt heel raar om eerst werk te steken in de bereiding van een hele lekkere drank, om die vervolgens te vermoorden met een berg vet en suiker.

Smakelijk!

1 comment on “Warme chocolademelk”

  1. Pingback: Vin chaud – OhReally.nl

Comments are closed.