Pain perdu

Pain perdu is de Franse naam. In het Nederlands heet het wentelteefjes, in het Vlaams klakaarde of gewonnen brood, in het Engels french toast, in het Duits armer Ritter, en zo hebben de meeste talen en landen wel een variant.
Waar brood is, zijn wentelteefjes… 🙂

Vanwege mijn diabetes is mijn variant zonder suiker.

Nodig:

  • oud brood
  • ei
  • melk
  • vanille
  • gemalen kokos
  • kaneel
  • boter

Verzamel gedurende de week al het oude brood. Jammer voor de vogels, maar we gaan er dit keer een lekker zondagmorgenontbijt van maken. Bruin, wit, meer-granen, van de bakkerij of zelf gebakken, het kan er allemaal bij.
Berg het brood zó op, dat het uitdroogt en niet beschimmelt. Zelfs het meest uitgedroogde brood is weer zacht als we straks klaar zijn.

Verzamel al het brood, en de familie, op zondagochtend in de keuken. Of natuurlijk op een andere ochtend wanneer je tijd hebt om op je gemak ontbijt te maken en te eten.

Kluts een ei, een scheutje melk, een klein beetje vanille, wat kokos en een beetje kaneel in een diep bord.
Smelt een klontje boter in een koekenpan (boter is lekkerder dan olie).
Dep het brood in het eimengsel. Geef het ei even de tijd om een beetje in het brood te trekken, en draai het brood dan om, zodat het aan alle kanten bedekt is.
Bak het brood vervolgens zachtjes lichtbruin in de koekenpan.

Ik eet zelf mijn pain perdu graag met compôte of appelmoes, maar varieer het beleg lekker naar je eigen smaak.

Smakelijk!