Marinade voor kip

Nou ja, deze marinade kun je vast ook wel voor andere dingen gebruiken, maar ik vind ‘m erg lekker voor kip.

Nodig:

  • olijfolie (geen extra vierge, want die verbrandt te makkelijk)
  • vloeibare honing
  • ketjap
  • worcestershire saus
  • knoflook (vers geperst)
  • oregano
  • tijm

Neem een afsluitbare bak die groot genoeg is voor de hoeveelheid kip die je wilt gebruiken. Meng daarin bovenstaande ingediënten in de verhoudingen die je lekker vindt (ruiken!), doe de kip erbij en de deksel erop. Nu even goed schudden en minstens 2 uur in de koelkast zetten, veel langer mag ook (een dag kan geen kwaad); tussendoor af en toe nog even goed schudden om de marinade opnieuw te verdelen.
Bak of gril de kip.

Tip: Zet de bak waarin je de marinade maakt met de bodem in een laagje warm water; de honing wordt dan vloeibaarder en makkelijker te mengen.

Smakelijk!