Toen ik van de week boodschappen ging doen, dacht ik een keer zuurkoolstamppot te eten, maar daar had ik vandaag echt geen trek in. Dus toen heb ik eens wat anders geprobeerd.
Nodig:
- een pakje zuurkool
- spekblokjes
- jeneverbessen
- kummel (karwijzaad)
- 1 of 2 glazen witte wijn
Bak de spekjes. Doe, als ze zo’n beetje gaar zijn, de zuurkool, de wijn, een paar jeneverbessen en een handje kummel erbij. Laat het geheel pruttelen tot het grootste deel van de wijn verdampt is.
Lekker met ‘draadjesvlees’ (sukadelappen, peper, zout, alle kanten bruin bakken, kopje water, blaadje laurier, kruidnagel, minstens 3 uur pruttelen) en aardappelpuree (aardappelen, zout, koken, afgieten, boter, stampen, geraspte kaas, roeren, paneermeel, geraspte kaas, gril).
Tip:
Ik denk dat dit nog lekkerder is met chorizo in plaats van spek.
Smakelijk!