Een nieuwe variatie op mijn eigen kip-pesto pasta recept.
Nodig:
- pizzabodem, zelf-gemaakt of kant-en-klaar (± 250 gram)
- 100 gram pesto
- 2 theelepels room (crème fraîche, kookroom, magere room, …)
- 1 afgestreken theelepel (kippen- of groente-) bouillonpoeder
- 1 afgestreken theelepel knoflookpoeder
- 100 gram kipfilet (of een beetje meer)
- 100 gram spekblokjes
- een stuk of 10 kerstomaatjes
- een flinke eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Voor de bodem neem ik altijd die opgerolde van de supermarkt. Die kosten 1 of 2 euro, en dat spaart een hoop gedoe.
Voor de kipfilet maak ik het mezelf ook graag makkelijk en gebruik ik soms plakjes broodbeleg, maar het is natuurlijk lekkerder om zelf kipfilet te grillen of te bakken.
Bak de spek een minuut of 5 in een koekenpan, schep het uit de pan met een schuimspaan, en zet opzij op een stuk keukenpapier.
Meng de pesto, room, bouillonpoeder en knoflookpoeder. Smeer de saus dan met de bolle kant van een lepel uit over de pizzabodem.
Snijd de kip klein, en verdeel dit over de pizza.
Verdeel de spek over de pizza.
Halveer de tomaatjes en verdeel ze over de pizza, bolle kant naar onder, open kant naar boven.
Strooi de kaas over de pizza.
Verwarm de oven voor op 180-200°C.
Bak de pizza op een rooster in het midden van de oven, op een stuk bakpapier.
Reken op 15-18 minuten, maar dit is sterk afhankelijk van de oven, dus houd ‘m goed in de gaten.
Smakelijk!